Игнатов забрани смартфони и Wi-Fi на матурите

Игнатов забрани смартфони и Wi-Fi на матурите
Ползването на смартфони и Wi-Fi по време на зрелостните изпити ще бъде забранено, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Ползването на смартфони и Wi-Fi по време на зрелостните изпити ще бъде забранено, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов.

„Взети са мерки и зрелостниците на изпитите ще бъдат помолени да не използват техника като смартфони и Wi-Fi. Всяко използване е нарушение и вече ще бъде третирано като анулиране на изпит“, заяви министър Игнатов след участието си в парламентарния контрол, предаде репортер на БГНЕС.

„Не съм убеден, че цялата млада България единственото, за което мисли, е как да измами системата“, добави Игнатов.

„Ще има интернет в залите дотогава, докогато е необходим, за да получат тестовете и въпросите. Ако има нарушения, ще има и санкции“, повтори министърът.

„Абсолютно всички мерки са взети за държавните зрелостни изпити, проиграни са многократно матурите, включително с хронометър, за да нямаме забавяния, проверена е цялата система за електронна връзка“, коментира Игнатов и призовава за спокойствие.

„Матурата, изпитът, освен че е напрежение за децата, е и празник, много от тях ги чакат университетите, другите ще тръгнат по професионалното поприще, така че на добър час“, опита се да внесе по-ведра атмосфера около изпитите министърът.

„Българската общественост свикна с възстановяването на матурата, защото тя не е ново явление“, смята той.

„Започваме сутринта твърде рано, в 5.30 часа вече ще работи компютърът, и започва генерирането на теста“, съобщи Игнатов.

#Сергей Игнатов #Игнатов #министър на образованието #зрелостни изпити #матури #изпити #смартфони #Wi-Fi

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »