17 акта за нарушения по Закона за горите във Велико Търново за седмица

17 акта за нарушения по Закона за горите във Велико Търново за седмица
Източник: sinor.bg
A A+ A++ A

 

Горските инспектори на РДГ Велико Търново са съставили 17 акта за нарушения по Закона за горите през изминалата седмица, съобщиха от агенцията по горите, предаде БГНЕС.

Най-често срещаните нарушения са неспазване на одобрен технологичен план в имоти, частна горска територия и неспазване правилата за извършване на сечта по позволителни за сеч, за което са съставени 8 акта на частнопрактикуващи лесовъди. Други констатирани нарушения са за транспорт на дървесина с товарни превозни средства без изправни и функциониращи устройства за проследяване на движението – GPS, както и извършване на горскостопанските дейности без разрешително за достъп до горските територии.

Всички случаи, за които има данни за престъпление съгласно Наказателния кодекс са изпратени на Прокуратурата за разследване.

Проверките са част от превантивната дейност на дирекцията за намаляване на нарушенията, свързани с незаконен добив на дървесина.

Във връзка с откриване на ловния сезон са извършени проверки за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Нарушения не са констатирани. 

#Закона за горите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"