Ген. Радев категоричен: Българската изтребителна авиация можеше да бъде спасена

Ген. Радев категоричен: Българската изтребителна авиация можеше да бъде спасена
A A+ A++ A

 

Тръгнах си от българската армия – една от основните причини е, защото не мога да остана подчинен на министър на отбраната, който не поиска и не се вслуша в моята експертиза. Това каза бившият командир на ВВС ген.-майор Румен Радев, съобщава БГНЕС.

„Тръгнах си от БА, защото не мога да остана подчинен на министър на отбраната, който не поиска и не се вслуша в моята експертиза, който не отговори на нито една от докладните ми записки, писма и рапорти към него, и който се отнася към такива важни проблеми на националната сигурност, за които аз алармирам остро от 2 години с неглижиране. През тези две години изтребителната авиация можеше да бъде спасена и да не стигаме до крайни рискови решения, каквито са в момента, ако имаше чуваемост, разбиране и воля за решаване на проблемите”, каза Радев.

Той е категоричен, че не е изразявал позиция, че е против съвместната охрана на българското въздушно пространство, заедно с нашите съюзници. „Все пак с министъра на отбраната се разминахме по начина на реализация на тази съвместна охрана и то основно в две направления”, каза бившият командир на ВВС. Първото е – за необходимостта от дефиниране на понятието „съвместна охрана” в чл. 130 от ЗОВС. Вторият въпрос е за нашата финансова ангажираност за реализацията на това дежурство. „Аз бях категорично против България да поема разходите на гостуваща държава”, подчерта той. Очаквайте подробности. 

#Ген. Румен Радев #министър на отбраната #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"