Синдикалисти: Предложението на премиера за ОЦК е неосъществимо

Синдикалисти: Предложението на премиера за ОЦК е неосъществимо
Подписите на местните хора в подкрепа на исканията на металурзите са вече 9000. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложеният от премиера Бойко Борисов вариант за временно командироване на металурзите от ОЦК – Кърджали, на работа в Пловдив и Мадан е революционна, но практически неосъществима, заявиха синдикалисти.

„Премиерът много иска да каже добра дума и да успокои хората, той действително търси изход от критичната ситуация. Но лично аз не си представям как в КЦМ – Пловдив, и в „ГОРУБСО – Мадан“ ще се намери работа за 500 души, след като и за двете места има стотици кандидати за назначаване“, каза председателят на Федерация „Металици“ в КНСБ Васил Яначков, цитиран от БГНЕС.

Според него КЦМ се е утвърдил като печелившо металургично предприятие с добра инвестиционна и социална политика, но въвеждането на новите технологии предполага пълна автоматизация и последващи съкращения. Само там заявленията за нови назначения са над 400, внесени от жителите на района.

Яначков ще се срещне в петък с протестиращите в палатковия лагер в Кърджали металурзи. Той смята да се информира за нагласите на работниците след срещата на президента на КНСБ Пламен Димитров с премиера в четвъртък.

По време на разговорите Борисов препоръча спешно да се изготвят списъци на желаещите да работят в Пловдив и Мадан. Премиерът пое ангажимент да бъдат осигурени автобуси, които всеки ден да извозват кърджалийските металурзи до другите два града, за да могат да работят и да получават пари, докато се намери инвеститор за ОЦК – Кърджали.

Протестите в Кърджали продължават, продължава и гладната стачка на тримата металурзи от комбината. Междувременно подписите на местните хора в подкрепа на исканията на металурзите са вече 9000.

#ОЦК #Кърджали #Бойко Борисов #премиер #металурзи #протест #гладна стачка #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"