11 души загинаха след експлоизия в болница в Йемен

11 души загинаха след експлоизия в болница в Йемен
A A+ A++ A

 

Международната организация „Лекари без граници“ заяви, че в резултат на въздушен удар срещу болница в Йемен са загинали 11 човека, а повече от 19 са били ранени, съобщава БГНЕС.

В резултат на експлозията, която частично е разрушила болница в северната част на страната, на място са загинали девет души, в това число и един от сътрудниците на „Лекари без граници“. Други двама са загинали по време на транспортирането им към друга болница, съобщи организацията. По-рано агенция „Синхуа“ съобщи, че въздушен удар е бил нанесен от сили на арабската коалиция срещу болница в северен Йемен, провинция Хаджа, а жертвите са 20.

В Йемен от 2014 г. се води въоръжен конфликт, в който от една страна участват бунтовници хусити от шиитското движение „Ансар Аллах“ и лоялни на бившия президент Али Абдула Салех части от армията и от друга – правителствени сили и опълчение, лоялно на президента Абд Рабу Мансур Хади. Военна поддръжка на правителството от март миналата година оказва и коалиция от арабските страни, начело със Саудитска Арабия.

#„Лекари без граници“ #въздушен удар #болница #Йемен #ранени #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"