Татуировка измерва алкохола в кръвта

Татуировка измерва алкохола в кръвта
Източник: www.flickr.com
A A+ A++ A

Временната татуировка може да определи промилите алкохол в кръвта на човек. Иновативната технология Wang Mercier е дело на учени от Калифорнийския университет, САЩ, и бе представена наскоро в научното списание ACS Sensors.

Wang Mercier носи фамилиите на своите създатели. Устройството се състои от татуировка, която се залепва на кожата на човека, и малка електронна платка. Когато потребителят иска да провери нивото на алкохол в кръвта си, просто активира устройството – то започва да генерира слаб ток и да отделя гел, който прониква в кожата.

При това въздействие, съответната област от кожата започва да се изпотява и устройството измерва количеството алкохол в потта на човека. Резултатът се изпраща към смартфона на потребителя.

Според учените, измерването на нивото на алкохола в потта не дава толкова точни резултати, колкото кръвната проба, но за сметка на това не изисква взимане на кръв. Разработчиците се надяват технологията да е от полза на хора, които често посещават заведения и искат да следят нивото на алкохола в организма си.

#татуировка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"