Конфликт между Русия и Германия заради обстановката в Алепо

Конфликт между Русия и Германия заради обстановката в Алепо
A A+ A++ A

 

Тричасовите паузи в боевете за Алеппо не са достатъчни, но за по-продължително примирие трябва да се реши въпроса с терористите, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Той направи този коментар след преговорите с германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер, състояли се в Екатеринбург.

Лавров напомни, че преди Русия и САЩ са постигали договорености и са обявявали примирие за 48 и дори за 72 часа. „Резултатът от паузите бе незначително облекчаване на хуманитарната ситуация. Но главният резултат бе попълването на терористичните редици със 7000 души, да не говорим за огромното количество боеприпаси и оръжие“, посочи Лавров.

В същото време Германия призова Русия да повлияе на сирийския президент Башар Асад за разрешаване на хуманитарната криза в Алепо.

Правителственият говорител Щефен Зайберт отбеляза, че главната задача е да спре кръвопролитието и да се осигурят продукти за населението. За целта трябва да се бъде създаден хуманитарен коридор, контролиран от ООН. Коридорите, за които говореше Русия, „или не бяха открити, или се оказаха неефективни, за да окажат помощ на населението на Алепо“, твърди Зайберт.

От четвъртък в Алепо, който е вторият по големина град и бе бизнес столица на Сирия, действат ежедневни 3-часови паузи в бойните действия. Те се използват за доставката на храни и медикаменти за населението на Алепо. Зайберт каза, че тези 3-часови прозорци са „недостатъчни“. 

#Алепо #Русия #Германия #конфликт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"