Hewlett Packard купи легендарната SGI

Hewlett Packard купи легендарната SGI
Източник: www.newsfactor.com
A A+ A++ A

Сделката ще засили позициите на компанията на пазара за суперкомпютри. От Hewlett Packard Enterprise съобщиха, че придобиват компанията Silicon Graphics International (SGI) в сделка на стойност 275 млн. долара, за да укрепи позициите си на пазара за анализ на данни и суперкомпютърни изчисления.

С името на SGI се свързва широкото използване на компютърните ефекти в кинопроизводството през 90-те години на миналия век. Още през настоящата финансова година HPE очаква покупката да даде положителен ефект в приходите на корпорацията.

На практика, SGI престана да съществува през 2009 г., когато след фалит нейните активи бяха придобити от компанията Rackable Systems за сумата от 42,5 млн. долара. Фактически, покупката се сведе до известната търговска марка, тъй като SGI работеше на загуба дори след реорганизацията от 2006 г., последвала сливането с основния конкурент Intergraph Computer System.

През последното финансово тримесечие, което за SGI завърши на 24 юни, приходите на компанията възлизат на 123 млн. долара, а печалбата е 100 хил. долара. Като цяло за годината, SGI е заработила 533 млн. долара, при чиста загуба от 11 млн. долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"