Адел стана композитор на годината

Адел стана композитор на годината
Звездата беше определена за композитор на годината, а Rolling In The Deep й донесе статуетката за най-изпълняваната песен през 2011. Снимка: 4music.com
A A+ A++ A

Адел спечели две статуетки на церемонията по раздаването на наградите „Айвър Новело“, които се връчват на композитори и автори на песни.

Звездата беше определена за композитор на годината, а Rolling In The Deep й донесе статуетката за най-изпълняваната песен през 2011 г., предаде БГНЕС.

Песента на Ед Шийрън The A-Team обаче победи хита на Адел и Shake It Out на Florence & The Machine и спечели наградата за песен с най-добра музика и текст.

Пи Джей Харви отнесе наградата за най-добър албум с Let England Shake, побеждавайки „21“ на Адел и 50 Words For Snow на Кейт Буш.

Наградите „Айвър Новело“, които се връчват за 57-и път, са високо ценени в музикалната индустрия, защото те се определят чрез вот на текстописците и композиторите.

Приемайки наградата си от Ани Ленъкс, Адел сподели:

„Основната критика беше, че песните не са толкова хубави, колкото гласът ми, но аз взех това предвид и сега печеля наградата за композитор на годината“.

Take That бяха почетени с наградата за изключителен принос към британската музика, а Лана Дел Рей и нейният партньор - композиторът Джъстин Паркър, получиха статуетката за съвременна песен за парчето Video Games.

Музикалният маестро Андрю Лойд Уебър получи наградата Basca Fellowship, присъединявайки се към предишните й носители, сред които Елтън Джон, Пол Макартни и Тим Райс.

#композитор #Адел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »