Пиронкова е "щастлива губеща" в Синсинати

Пиронкова е "щастлива губеща" в Синсинати
Източник: tennis.bg
A A+ A++ A

 

Цветана Пиронкова попадна в основната схема на турнира в Синсинати като "щастлива губеща" от квалификациите, съобщи БГНЕС.

В първия кръг от пресявките пловдивчанката елиминира украинката Катерина Козлова с 6-7 (6-8), 6-4, 6-2, след което загуби от германката Аника Бек с 4-6, 2-6. Пиронкова обаче влезе в схемата на мястото на Моника Пуиг, която сензационно спечели турнира по тенис на Олимпиадата в Рио де Жанейро. В първи кръг Цвети ще спори с Дария Касаткина, която е 24-а в света. Пиронкова досега не е играла срещу 19-годишната рускиня. Във втори кръг чака Роберта Винчи. Италианката е поставена под №6 и в първи кръг почива.

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще стартира срещу Жил Симон от Франция в първия кръг на Мастърса тази нощ след 2:00 часа българско време. Това ще е общо осми двубой между двамата, като българинът има на сметката си едва две победи. За последно Димитров и Симон се срещнаха във втори кръг на тазгодишното издание на Уимбълдън и най-добрият ни тенисист спечели с 6-3, 7-6 (1), 4-6, 6-4. /БГНЕС

#Цветана Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници