Ливърпул надделя над Арсенал на „Емиратс”

Ливърпул надделя над Арсенал на „Емиратс”
Източник: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

 

Ливърпул постигна впечатляваща победа при гостуването си на Арсенал на старта на Висшата лига. На „Емиратс” мърсисайдци се наложиха с 4:3 в голово шоу, което остави без дъх близо 60 000 зрители по трибуните, съобщи БГНЕС.

В герой за победителите се превърна бразилецът Фелипе Коутиньо, който се разписа на два пъти в 45-ата и 56-ата минути. По едно попадение пък добавиха Адам Лалана (49’) и новото попълнение Садио Мане (63’). За тима на Арсенал, който днес бе без голяма част от своите титуляри, се разписаха Тио Уолкът (31’), Алекс Окслейд-Чембърлейн (64’) и Калъм Чеймбърс (75’).

Иначе началото на двубоя въобще не предвещаваше подобен развой. Двата тима изиграха много равностойно първо полувреме, през което си размениха по едно попадение. В 29-ата минута главният арбитър на срещата Майкъл Оливър отсъди дузпа в полза на Арсенал за нарушение на Алберто Морено срещу Тио Уолкът. Потърпевшият застана зад топката, но ударът му бе спасен от Симон Миньоле. Само минута по-късно обаче Уолкът се реваншира за пропуска си. Нападателят бе изведен чудесно от Алекс Иуоби и с диагонален шут матира стража на Ливърпул за 1:0.

Отговорът на гостите дойде в края на полувремето. В 45-ата минута звездата на мърсисайдци Фелипе Коутиньо изравни след изключително изпълнение на пряк свободен удар от близо 30 метра.

Само четири минути след подновяването на играта играчите на Юрген Клоп стигнаха до пълен обрат след гол на Адам Лалана, който се разписа след асистенция на новото попълнение Жоржиньо Вайналдум.

Вдъхновената игра на Ливърпул продължи и в 56-ата минута резултатът вече бе 1:3 в тяхна полза след втория гол на Коутиньо в мача. Бразилецът засече остро центриране на Натаниел Клайн и от няколко метра и с мощен шут простреля Петър Чех. Малко след това мърсисайдци бяха близо и до четвърто попадение, но именно Чех се намеси решаващо, парирайки удар на Коутиньо.

Чешкият страж обаче бе безпомощен в 63-ата минута, при която дебютиралият с екипа на Ливърпул Садио Мане премина като на шега през защитата на домакините и с техничен удар вкара за 1:4.

Въпреки шока Арсенал отговори мигновено и буквално минута по-късно резултатът бе намален. Точен за „топчиите” бе резервата Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се разписа малко, след като се появи на терена.

Провокиран от негативния резултат Арсен Венгер пусна в игра новото попълнение Гранит Джака, както и Санти Касорла като това определено подобри представянето на лондончани. В 75-ата минута именно центриране на Касорла от пряк свободен удар доведе до трети гол за Арсенал. В негов автор се превърна Калъм Чеймбърс, който с глава вкара за 3:4, с което върна и надеждите на своя тим, че може да стигне поне до равенството.

Това обаче не се случи и Ливърпул заслужено стартира с победа новата кампания в Премиършип. /БГНЕС

#Ливърпул #Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници