Ботев призова феновете

Ботев призова феновете
Източник: vnews.bg
A A+ A++ A

 

Ръководството на Ботев Пловдив призова феновете си да се държат джентълменски в домакинските мачове на отборам, съобщи БГНЕС.

„Жълто-черните” публикуваха изявление на клубния си сайт, отправено към феновете. Днес от 19.00 часа „канарчетата” приемат състава на Славия в мач от 3-ия кръг на Първа професионална лига. Това ще е първо домакинство за тима в Пловдив, след като заради ремонтните дейности на клубната база „Коматево”, Ботев трябваше да домакинства на стадион „Лазур” в Бургас.

Ето и специалния призив към феновете на „жълто-черните”:

„Уважаеми Ботевисти,

Бяха положени неимоверни усилия да бъдат изпълнени условията, поставени пред Клуба, за да върнем час по-скоро представителния ни отбор на собствен терен за официалните срещи от първенството. За нас е важно Ботев да играе мачовете си там, където се е родил – в Пловдив, а не да се превръща в номад, обикалящ други градове и стадиони. Още по-важно е, разбира се, да довършим изграждането на общия ни дом – ст. „Христо Ботев”. Действията ни и в тази посока не спират и резултатите от тях скоро ще проличат.

Скорошното завръщане на Ботев на „Колежа” ще бъде по-лесно, ако всички ние действаме като едно цяло. Ръководители, отбор и публика трябва да гледат в една посока, да обединят сили и енергия, и да се подкрепят най-вече в трудните моменти. В хубавите знаем, че ще бъдем заедно.

Ден преди първия домакински мач на отбора в Пловдив, се обръщаме към верните „жълто-черни” привърженици с призив да подкрепят отбора само с позволени средства. В рамките на миналия сезон Клубът е платил глоби в размер на над 70 хил. лева заради непристойно поведение от страна на своите фенове, а в първия кръг от настоящия шампионат от клубната каса излязоха още 7500 лв. за погасяване на санкции. Финансовият аспект в случая остава на заден план, защото на преден излиза въпросът с реномето на Ботевистите.

Публиката на Ботев има дълбоки традиции и неведнъж е предизвиквала възхищение и респект у безпристрастните наблюдатели с горещата си, безрезервна подкрепа към отбора. Публиката на Ботев многократно е демонстрирала джентълменско поведение и висока ценностна система, както в поддръжката на своите любимци, така и в отношението към противника. Публиката на Ботев редица пъти е била достоен пример за висококачествена футболна аудитория. Ние вярваме, че именно това е истинското лице на публиката на „Ботев”. То привлича, а не отблъсква и печели, а не губи последователи.

Наясно сме, че условията, в които сме принудени да провеждаме официалните си мачове са далеч от критериите на Клуб с нашата история и многобройна публика, като „жълто-черната”. Трибуната в „Коматево” е много малка, а клубната база твърде тясна за Клуб с аурата на Ботев. Но това е реалността в този момент и е общ дълг на всички ни да запазим харизмата си жива тук, за да я видим в пълния й блясък, когато се завърнем на „Колежа”.

От ръководството на ПФК Ботев”.

#Ботев Пловдив #призив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори