Социални работници спират работа в знак на протест

Социални работници спират работа в знак на протест
Протестиращите настояват за увеличение на заплатите им с 35% и за подобряване на условията на труд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалните работници от около 30 дирекции за социално подпомагане в цялата страна ще спрат работа за един час от 10 до 11 ч. в петък, 18 май.

Те настояват за увеличение на заплатите им с 35% и за подобряване на условията на труд, предаде БНР.

„Средната заплата, която те получават, е 400 лв. Технологията на отказ да се реши проблемът върви вече шеста година. Този път решихме да не отстъпваме“, обясни Евтим Буюклиев, председател на Синдиката на административните служители към „Подкрепа“.

„Всички видяха при какви условия работят тези хора и най-лошото е, че там се обслужват и граждани. Откакто аз си спомням, че има социално подпомагане в България, винаги са били в стари, неизползваеми сгради и помещения, бараки дори“, допълни той.

От синдиката настояват да не се премахва допълнителното възнаграждение за прослужено време.

„Договорихме се за ремонти в 89 дирекции, две от тях вече завършиха – във Видин и Шумен. Въпроси се решават поетапно. Трудно ни е да изпълним искането за повишаване на заплатите – трябват 15 млн. лв. Миналата година сме раздали на два пъти ДМС. В системата работят 5000 души, за увеличение на заплатите трябва допълнителен бюджет, а такъв няма“, каза на свой ред Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

#Ивайло Иванов #синдикат #протест #социални работници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"