Слънчева неделя ни очаква днес

Слънчева неделя ни очаква днес
A A+ A++ A
От днес, както и в началото на новата работна седмица, времето ще е спокойно и слънчево без валежи, съобщава Агенция ФОКУС. 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за август - слабо ще се понижи. Сутринта ще е хладно. През деня ще бъде слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в крайните югозападни райони до 32°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода 25° и 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.
Повишаването на температурите продължава и през новата работна седмица. Във вторник максималните ще бъдат от 28, на места до 33 градуса. В сряда и четвъртък ще има превалявания, като при температурите няма да има промяна. В петък вече ще е горещо.

#топло време #без валежи #максимални температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници