Избирателната активност в София надминава 23% към 15.00 ч.

Избирателната активност в София надминава 23% към 15.00 ч.
Най-висока избирателна активност за президент е отчетена в районите Сердика, Панчарево и Банкя.
A A+ A++ A

Средната избирателна активност към 15.00 часа на територията на Столична община е 23.59% за президентския вот и 24.65% за избора на местна власт, заяви председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Марина Белчева.

По думите на Белчева най-висока избирателна активност за президент е отчетена в районите Сердика (над 30%), Панчарево (31.03%) и Банкя (30.88%), предаде БГНЕС.

Най-висока избирателна активност за кмет и общински съветници ОИК е регистрирала в район Сердика (36.46%) и район Панчарево (31.41%).

Сигнали и жалби за струпване на опашки от хора през избирателните секции постъпват в Общинската избирателна комисия.

Марина Белчева заяви, че на някои места работещите в секциите се справят по-бързо с обслужването на гласоподавателите, но на други процедурата е по-бавна.

„Ние ще направим всичко за оптимизирането на тяхната работа“, каза тя.

Белчева допълни, че жалбите на гражданите са свързани най-вече с организационни въпроси. Получени са доста оплаквания от хора, които не фигурират в избирателните списъци за кмет и общински съветници, а фигурират в тези за президент.

До 13.00 часа избирателната активност за президентските и местните избори в България беше малко над 23.5% от имащите право на глас, според Института за социални изследвания и маркетинг MBMD.

Според данните на MBMD, цитирани от БНР, избирателната активност до този час в София достигна 17%, във Варна – около 16%, в Бургас – 18.5%, в Добрич – 18.75%, а Русе – под 10%.

Според Централната избирателна комисия няма данни за съществени нарушения на изборния процес.

#президентски избори #кметски избори #избори #президент #кмет #избирателна секция #избирателна активност #ЦИК #ОИК #София #Столична община #Бургас #Русе #Варна #Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"