Стотици хвърчила украсиха небето във Варна

Стотици хвърчила украсиха небето във Варна
A A+ A++ A

Събитието се организира за четвърта поредна година. 

Тази година Фестивал на хвърчилата – Варна се провежда с подкрепата на Община Варна чрез фонд “Култура“ над Аспаруховския плаж, предаде ДАРИК нюз. Събитието подготви празненствата по случай Деня на Варна – 15 август.

В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса - Варна 2016“. Участниците в този пленер ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила. Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове.

Основен организатор на фестивала е Клуб „Асто – Въздушни чудеса“. Фестивалът подкрепя Варна - Европейска младежка столица през 2017 г.

Ето и програмата:

13.08, събота

10.00 ч.: Откриване на фестивала с ПАРАД НА ХВЪРЧИЛАТА и представления на детски театрални и музикални състави и артистични формации; Парадът включва демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка научастниците, както и демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти;
14.30 ч.: Обучение на управляеми хвърчила – това са така наречените спортни, или акробатични хвърчила, които с майсторско управление могат да се движат много бързо и да изписват различни фигури в небето;
16.00 ч.: Състезание с фризби и други летящи предмети;
20.00 ч. : Ако вятърът позволи, шоуто ще завърши с пускане на горящи фенери и нощно каране на светещи хвърчила.

14.08, неделя

10.00 – 16.00 ч. : Свободно пускане и демонстрации на хвърчила; Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят;
16.00 ч.: Закриване на програмата с мини-концерт

#хвърчила #фестивал #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"