Турция ще подкрепя Русия с борбата срещу "Ислямска държава"

Турция ще подкрепя Русия с борбата срещу "Ислямска държава"
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Турция ще направи всичко необходимо в рамките на сътрудничеството с Русия по сирийските въпроси, заяви военният министър Фикри Ъшък през телевизия "ХаберТюрк".

Напомняйки за договореностите между президентите Путин и Ердоган на срещата им Санкт Петербург на 9 август, министърът увери, че Турция "ще продължи решителната борба с групировката "Ислямска държава", защото повече от всички други държави, включително САЩ и Русия, страда от нейната дейност“.

„Нашата работа в рамките на международната коалиция продължава без никакви забавяния. А намаляването на напрежението (в отношенията с Русия ) непременно ще дадат своя принос в това дело“, изтъкна министърът.

Относно сътрудничеството с Русия в отбранителната индустрия Ъшък посочи, че „по този въпрос се е отворила нова страница“. Той подчерта, че Анкара не подлага под съмнение членството си в алианса. Но Турция „ще развива тесни отношения с Русия в отбранителната сфера въз основа на своите интереси и това няма да бъде стъпка против НАТО или която и да е друга държава“.

 

 

#Турция #Русия #ислямска държава #Путин #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"