САЩ към Индонезия: Уважавайте гейовете

САЩ към Индонезия: Уважавайте гейовете
БГНЕС
A A+ A++ A

 

САЩ критикуваха Индонезия за позицията, че в страната „няма място“ за гей общността, стана ясно от изявление на говорителката на Държавния департамент Елизабет Трюдо.

„Окуражаваме Индонезия, която с право се гордее с разнообразие и толерантност, да зачита и защитава международните права и стандарти, като гарантира равни права и защита за всички свои граждани", подчерта Трюдо пред репортери.

В четвъртък Джохан Буди, говорителят на индонезийския президент, заяви пред АФП, че „правата на гражданите – като да ходят на училище или да получат документи за самоличност, са защитени, но в Индонезия няма място за разпространяване на движението на лесбийки, гейове, бисексуални и трансексуални (ЛГБТ)“. Така той отговори на критиките, че официални лица са отприщили вълна от гневна реторика срещу гей общността.

„По принцип и на практика правителството на Съединените щати винаги ще се стреми да защити и да развива универсалните права на всички хора, включително и лицата от ЛГБТ, които да се изразяват както в интернет, така и при лични контакти", добави Трюдо.

#гей #Вашингтон #Индонезия #уважение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"