В Русе откриха нова детска площадка на площ от 200 кв.м.

В Русе откриха нова детска площадка на площ от 200 кв.м.
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Детската площадка се намира в един от крайните квартали на града - кв. „Тракцията“, и е предназначена за деца от 3 до 12 години, съобщава БГНЕС.

Съоръженията са разположени на площ от 200 кв.м, пространството около тях е облагородено, като предстои да се изгради и осветление.

Детската площадка, която е дарение от русенската фирма „АС - СТРОЙ“, бе огледана от кмета Пламен Стоилов. Съоръженията са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст. Те отговарят на всички съвременни изисквания, а собственикът на фирмата дарител Асен Тодоров обявил, че предстои да направи още една спортна площадка в района, но за по-големи деца.

От началото на годината в Русе са ремонтирани повече от 20 детски площадки. Девет за най-малките - до 3 г., а останалите са за по-големите деца до 12 г. В рамките на 2016 г. се очаква Русе да се сдобие с общо 43 детски площадки в централната градска част и във всички квартали на града, отговарящи на всички стандарти и изисквания.

Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка. Поставят се също пейки, кошчета за битови отпадъци и ограда, ударопоглъщащи настилки и осветление.

За последните пет години в Русе са ремонтирани близо 100 площадки и са изградени три напълно нови. /БГНЕС

#детска площадка #Русе #откриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »