Airbnb трупа милиони от Олимпийските игри

Airbnb трупа милиони от Олимпийските игри
Източник: businessteck.co.za
A A+ A++ A

В разгара на Летните Олимпийски игри компанията Airbnb успява да натрупа сериозна печалба. С идването на туристите в Рио де Жанейро покрай най-голямото спортно събитие, туристическият сектор в Бразилия се надява да направи големия удър и отчете рекордни приходи.

Цените на хотелите около световноизвестните плажове Копакабана и Ипанема достигат баснословните 600 долара на нощувка, което се вижда в повече за нчкои от туристите.

От това печели и платформата за споделяне на места за спане Airbnb. Към момента заявените в сайта стаи и апартаменти са близо 40 000, което е двойно пове в сравнение с 2014 г. В Airbnb посетителите могат да намерят хотел и за 30 долара на нощувка.

От интернет компанията очакват да направят приходи от 25 млн. долара по време на Олимпиадата, която продължава до 21 август.

До края на този период от компанията изчислчват, че 66 000 гости ще се възползват от обявените места за настаняване, като се очаква половината от тях да бъдат местни граждани. Престоят на туристите през периода е средно шест вечери.

#Летните олимпийски игри #Airbnb #Рио де Жанейро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"