Кристен Дънст ще дебютира като режисьор

Кристен Дънст ще дебютира като режисьор
Източник: woman.hotnews.bg
A A+ A++ A

Американска актриса Кирстен Дънст (Kirsten Dunst), която познаваме от превъплъщенията ѝ в "Мария Антоанета" на София Копола, "Меланхолия" на Ларс фон Триер и втория сезон на тв-сериала "Фарго", скоро ще се изяви и като режисьор на филма "The Bell Jar". Той е екранизация на полуавтобиографичния роман на Силвия Плат от 1963 година, озаглавен "Стъкленият похлупак", се пише в drugotokino.bg.

Главната роля е поверена на Дакота Фанинг, която ще има трудната задача да се превъплъти в образа на  Естър Грийнуд, която печели щедра стипендия, за да учи в престижен университет и пристига в Ню Йорк на стаж като редактор в популярно списание. Но вместо да се наслаждава на най-славните си мигове, нейният живот се превръща в кошмар и Естър бавно пропада в мрака на депресията. 

В онези времена това опасно състояние се приемало за проява на слаба воля и се лекувало с електрошок, а рядко някой бил склонен да възприема сериозно амбициите на една млада жена, притискащи я като със стъклен похлупак. Опитът ѝ да намери себе си сред хаоса от очаквания – и чужди, и собствени – се превръща в отчаян зов за помощ. 

Книгата съдържа безспорни автобиографични мотиви. Защото през 1953 г. самата Силвия Плат е била на стаж в нюйоркско литературно издание и е била покровителствана от влиятелна писателка. Но, както е добре известно, тя се самоубива на 11 февруари 1963 г. - съвсем скоро след излизането на "Стъкленият похлупак". Филмът на Кирстън Дънст, който трябва да излезе догодина, е втори опит да се разкаже със средствата на киното трагичния живот на Силвия Плат. Предишният бе британска продукция от 2003-а, озаглавена "Силвия", режисирана от новозеландката Кристин Джефс, в която главната роля играе Гуинет Полтроу. 

#Кирстен Дънст #режисьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"