Радостин Стойчев остава до Олимпийската квалификация, поиска оставката на Данчо Лазаров

Радостин Стойчев остава до Олимпийската квалификация, поиска оставката на Данчо Лазаров
Стойчев подчерта, че ще остане начело на тима заради настояването на премиера Бойко Борисов и играчите от отбора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радостин Стойчев заяви, че за него е невъзможно да работи с президента на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров, но ще води отбора на Олимпийската квалификация в София, която ще бъде между 8 и 10 юни.

Стойчев подчерта, че ще остане начело на тима заради настояването на премиера Бойко Борисов и играчите от отбора, предаде БГНЕС.

„Ще водя националния отбор до Олимпийската квалификация в София, ако в това време Данчо Лазаров не подаде оставка, аз си тръгвам“, обяви Радостин Стойчев на извънредна пресконференция в четвъртък.

Стойчев прочете декларация на брифинга, след което отказа да отговаря на журналистически въпроси.

„След вчерашната среща с премиера разговарях с играчите и бях решил да поема отново отбора, но след това прочетох едно интервю с Данчо Лазаров в „Преса“. Там той твърдеше, че съм продал мача с Германия, че съм злонамерен към националния отбор. Ако това е така, аз не мога да водя националния отбор и нормалното решение е да подам оставка. Лазаров трябва да докаже твърденията си, че съм продал мача и съм злонамерен. Ако няма доказателства, трябва да си подаде оставката“, каза Стойчев.

„Оставам треньор до квалификацията, защото никой не може да се запознае с отбора за три седмици. Правя го заради настояването на премиера и на играчите, които днес говориха с мен. Ако дотогава Лазаров не подаде оставка, аз още сега подавам моята и ще си тръгна след квалификацията. Ще направим всичко възможно в следващите три седмици, за да класираме отбора на Олимпиадата. Моето решение не е като на Управителния съвет, а окончателно. Благодаря на премиера като мъж и на отбора“, завърши Стойчев.

#Радостин Стойчев #треньор #национален отбор по волейбол #волейбол #квалификация #Олимпийски игри #Данчо Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"