Управляващи и опозиция подкрепят Ердоган

Управляващи и опозиция подкрепят Ердоган
БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е подкрепян от управляващи и опозиция, затова може да се твърди, че положението в южната ни съседка е спокойно.

Това заяви във Варна турският консул Ниязи Еврен Акйол - Генерален консул на Република Турция , предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

Турският дипломат отбеляза, че опитът за преврат не е направен от въоръжените сили на Турция, а от група, която той определи като терористична.Турската държава е заплашена не от 100-200 военни, а от организация, която е пуснала пипала във всички сфери на обществения живот, каза той и посочи за неин водач Ветхуллах Гюлен. 40 години те са промивали мозъците на хората в техните образователни институции и след това те са се възползвали от тях.

По данни на консула на Турция близо 60 хил. държавни служители са отстранени от длъжност, 20 хил. са арестувани, сред които 5000 военни, 1700 съдии, както и 1000 служители от сектор сигурност. Той посочи, че в момента животът в Турция тече нормално, а обявеното извънредно положение цели да се вземат мерки и даде за пример извънредното положение във Франция след атентатите.

 

Източник: БГНЕС

#управляващи #опозиция #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"