Президентът на Иран иска да иде на Олимпийските игри в Лондон

Президентът на Иран иска да иде на Олимпийските игри в Лондон
Ахмадинеджад призна, че иска да отиде на Олимпийските игри в Лондон през юли, но британците не са въодушевени от желанието му. Снимка: pakistanfocus.com
A A+ A++ A

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад призна, че иска да отиде на Олимпийските игри в Лондон през юли, но британците не са въодушевени от желанието му.

„Искам да съм до иранските спортисти на Олимпийските игри в Лондон, за да ги насърчавам, но моето присъствие създава проблеми на британците“, каза иранският президент, цитиран от БНР и АФП.

„Враговете не искат нашите спортисти да се върнат с медали, но нашите младежи трябва да участват в Олимпийските игри и като Араш да дадат нови поводи на ислямски Иран да се гордее“, добави президентът.

Араш е митичен герой на древна Персия. Той трябвало да изстреля с лъка си стрела, която да определи границата на страната.

Легендата разказва, че той вложил цялата си сила и изгубил живота си, но стрелата се забила на огромно разстояние.

Отношенията между Техеран и Лондон са достигнали най-ниската си точка. Великобритания затвори посолството си в Техеран, след като през ноември 2011 г. то бе опустошено от студенти ислямисти.

Великобритания бе една от първите европейски страни, наложили санкции на иранската централна банка заради ядрената програма на Техеран.

#Махмуд Ахмадинеджад #президент на Иран #Олимпийски игри #Лондон #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »