Министерският съвет прие доклад относно Националната програма за реформи на България

Министерският съвет прие доклад относно Националната програма за реформи на България
БГНЕС
A A+ A++ A

Министерският съвет прие доклад с нови и актуализирани мерки, които са изготвени в отговор на препоръките на Съвета на Европейския съюз от 2016 г. относно Националната програма за реформи на България за 2016 г., предаде репортер на БГНЕС.

Тази година препоръките към България са четири и са в областите с макроикономически дисбаланси – фискална политика, банков сектор, небанков финансов сектор, активни политики на пазара на труда и регулаторна рамка по несъстоятелността. Нов момент е включването на препоръки в областта на обществените поръчки за засилване капацитета на възлагащите органи и на Агенцията за обществени поръчки, както и за подобряване на процедурите и контрола върху провеждането им. Заради това в отчетената таблица са включени три нови мерки от компетентност на АОП, актуализирана е и една мярка в областта на активните политики на пазара на труда.

Отчетът за изпълнението на специфичните препоръки ще бъде предоставен на Европейската комисия през април 2017 г. със следващата актуализация на Националната програма за реформи и на Конвергентната програма.

 

Източник:БГНЕС

#доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"