Русия не е получила предложение за "Южен поток"

Русия не е получила предложение за "Южен поток"
Източник: юетвърта-власт.онлайн
A A+ A++ A

 

Русия не е получила официални предложения от България за възобновяване на проекта "Южен поток". Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак. Той направи изявлението си в рамките на днешните разговори между двамата президенти – на Русия и Турция, Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Санкт Петербург, където те се разбраха бързо да започнат изграждането на газопровода "Турски поток".

"Не. Не е постъпвало официално предложение от българска страна. Да, разговори се водят. Ние четем в пресата, виждаме в медиите информациите за желанието на българската страна да създаде на своя територия хъб", каза Новак в интервю за телевизия "Россия 24", цитирано от БГНЕС.

"Но ние изхождаме от факта, че този проект не беше реализиран, на първо място, защото българската страна не даде разрешение за строителството на "Южен поток" в свои териториални води", припомни Новак.

"Днес ние работим над други проекти, ние не ги наричаме алтернативи, не отнасяме към тези проекти като към алтернативни", заяви той, намеквайки за съвместни руско-турски газопровод.

#"Южен поток" #"Турски поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници