Путин: Русия и Турция искат възобновяване на диалога

Путин: Русия и Турция искат възобновяване на диалога
БГНЕС
A A+ A++ A

Русия и Турция искат възобновяване на диалога, заяви президентът Владимир Путин в началото на започналата среща с турския му колега Реджеп Ердоган.

"Сегашното ви посещение, въпреки много сложната вътрешнополитическа ситуация в Турция, показва, че всички ние искаме възобновяване на диалога, възстановяване на отношенията в името на интересите на народите на Турция и Русия", посочи Путин.

Ердоган изрази убеждението си, че сътрудничеството между Русия и Турция ще даде принос в решаването на много проблеми. „В региона очакват от нас с вас твърде много политически решения“, обърна се той към Путин.

Освен това Ердоган покани руските колеги на поредното заседание на Съвета за сътрудничество на най-високо равнище, оглавяван от президентите на двете държави и включващ буквално всички ключови министри. Заседанието се планира за 2017 година.

Във връзка с неуспелия преврат и събитията след него Путин заяви: „Искам да изразя надеждата, че под вашето ръководство страната ще се справи с този проблем и редът, конституционната законност ще бъдат възстановени“.

Ердоган благодари на руския си колега за подкрепата. "Наистина вашето обаждане веднага след опита за преврат много зарадва и мен лично, и моите колеги, и нашия народ. Колко нашият народ се обявява срещу всякакви опити за преврат и колко иска демокрация, беше показано в неделя, когато бе организират в подкрепа на демокрацията“, подчерта Ердоган. 

 

Източник: ТАСС

#диалог #отношения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници