Днес ще се състои срещата между Ердоган и Путин

Днес ще се състои срещата между Ердоган и Путин
A A+ A++ A

Днес в 12 часа българско време ще се състои срещата между турския президент Реджеп Ердоган и неговият руски колега Владимир Путин.

Турският президент Реджеп Ердоган и неговият руски колега Владимир Путин ще се срещнат днес в 12 часа българско време (1000 GMT). Това е първата среща на двамата лидери след повторното затопляне на отношенията им след кризата със сваления руски изтребител Су-24 на сирийско-турската граница.

Три часа след началото на разговорите или 15 часа българско време (1300 GMT) е насрочена пресконференция.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че на срещата в Санкт Петербург „предстои сериозен обмен на мнения за това как, в какви темпове и в каква последователност ще разгледаме реставрирането на нашите отношения“.

По думите на Песков на днешната среща ще бъдат включени „текущи въпроси, свързани с икономически дейности“, както и по регионални въпроси, включително и конфликта в Сирия.

От своя страна говорителят на турския държавен глава Ибрахим Калън посочи, че приоритетни въпроси ще бъдат „двустранните отношения, сирийската криза и борбата с тероризма, както и редица регионални теми“. 

#среща #Ердоган #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »