Проект за определяне на гори във фаза на старост

Проект за определяне на гори във фаза на старост
A A+ A++ A

Проект за определяне на гори във фаза на старост в държавните горски територии ще бъде предоставен от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).

Представянето на резултатите от инициативата ще се състои на 9 август в МЗХ, а форумът ще открие заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, съобщава БГНЕС.

Очаква се да присъстват представители на неправителствени и браншови организации от горския сектор, организации на собственици на общински и частни гори, представители на държавните горски предприятия и МОСВ. На срещата ще бъде представена и предложена за обсъждане „Платформа за сътрудничество за опазване на българската гора”, изготвена по инициатива на ИАГ с цел засилване на действащото партньорство с гражданското общество.

В същото време в Благоевград заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще направи инспекция на електронни търгове за дървесина, които се провеждат чрез система, разработена от „Информационно обслужване“ АД. Платформата за електронна продажба на дървесина се ползва от април 2016 г. в Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните.

#гори #проект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"