В ареста е обвиненият за тероризъм Мурад Хамид

В ареста е обвиненият за тероризъм Мурад Хамид
A A+ A++ A

За 24 часа е задържан на територията на град София френският гражданин Мурад Хамид, който се издирва от френските власти за дейност, свързана с тероризъм.

Това се казва в съобщение на Прокуратурата на Република България.

С постановление на СГП от 30.07.2016 г. лицето е задържано за срок до 72 часа. В установения 72-часов срок за задържане на лицето на 02.08.2016 г. в СГП е получен превод на Европейската заповед за арест на български език, предвид което на основание чл. 43, ал. 2 от Закона за европейската заповед за арест и екстрадицията (ЗЕЕЗА) е внесено искане от СГП за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ с оглед обезпечаване на бъдещето екстрадиционно производство за Република Франция.

С протоколно определение на Софийски градски съд от 02.08.2016 г. спрямо лицето Мурад Хамид е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Към настоящия момент определението на съда е влязло в сила, доколкото не е обжалвано от лицето.

Заседанието пред СГС по реда на чл. 44, ал.1 от ЗЕЕЗА за същинското разглеждане на Европейската заповед за арест е насрочено за 10.08.2016 г. от 14.30 часа, съобщава БГНЕС.

Понастоящем лицето Мурад Хамид се намира в ареста на „Г.М. Димитров“.

#арест #заповед #Мурад Хамид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"