Побоя на Околовръстното изпраща трима на съд

Побоя на Околовръстното изпраща трима на съд
A A+ A++ A

Обвинителен акт срещу три лица за побоя на 24.02.2016 г. на бул. „Околовръстен път“ е внесе в Софийски районен съд (СРС) от Софийска районна прокуратура (СРП).

През февруари тази година 30-годишният Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова бяха нападнати и бити на Околовръстното шосе на София, заради подаден сигнал с клаксон. За нападението първоначално бяха арестувани четирима, но на един от тях обвиненията бяха свалени, тъй като нападнатото семейство не успя да го разпознае като нападател, съобщава БГНЕС.

Пред съда Александър Гечев ще отговаря за обвинения в две престъпления – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и квалифицирано хулиганство. Според обвинителният акт на 24.02.2016 г., около 16.00 часа в гр. София, в локално платно на бул. „Околовръстен път” чрез удар с метална палка в областта на лицето, причинил средна телесна повреда, лицева травма - избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето и говоренето. Това е извършено по хулигански подбуди –на публично място в светлата част на денонощието, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото, телесната неприкосновеност и достойнството на отделната личност. Другото обвинение на Гечев е за това, че заедно с Георги Близнаков и Христо Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на движение с лек автомобил марка „Крайслер” и лек автомобил марка „Ауди” засекли автомобил „Мицубиши“ , с което принудили шофьора да отбие и спре колата в локалното платно за движение, след което започнали да му викат на висок глас. Когато шофьорът излязъл от колата, Александър Гечев слязъл на пътя, демонстрирайки заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си и с метална палка го удрял. Според прокуратурата деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – противоправните действия в много груба форма са скандализирали присъстващите на мястото на инцидента, като с оглед на интензитета и продължителността на описаните действия е изразено изключително пренебрежително отношение към установения обществен ред. Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост . Според обвинителния акт двамата в съучастие с Александър Гечев извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанасяне на удари с метална палка в областта на тялото и главата на пострадалия Н., както и на пътуващата заедно с него - М.Д., като деянията по своето съдържание се отличават с изключителна дързост, се казва в съобщението, където пострадалите са с инициали. Предстои насрочване на делото от Софийски районен съд (СРС).

#Околовръстен път #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »