Пирински: Не му е времето и мястото да сменяме лидера на БСП

Пирински: Не му е времето и мястото да сменяме лидера на БСП
Задачата на 48-ия Конгрес е да протече без зрелищност и скандали. Резултатът от него трябва да е старт на нова и активна предизборна дейност, заяви Георги Пирински. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не му е времето и мястото за смяна на лидера на БСП, коментира депутатът от „Коалиция за България“ и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Пирински.

Два дни преди конгреса на партията в събота, на който ще бъде избран новият лидер на партията между действащия Сергей Станишев и предишния президент Георги Първанов, Георги Пирински определи като по-важен въпросът дали след вътрешните избори партията ще бъде екип с обща цел.

„Задачата на 48-ия конгрес е да протече без зрелищност и скандали. Резултатът от него трябва да е старт на нова и активна предизборна дейност“, заяви Георги Пирински по БНТ.

По думите му въпросът за смяна на лидера е бил по-актуален през 2009 г., когато и „хора като Стефан Данаилов бяха на мнение, че цялото ръководство на партията трябва да подаде оставка“.

„Надделя обаче мнението, че това не бива да се прави“, припомни Георги Пирински и добави, че 2012 г. „не му е времето и мястото да се връщаме на този въпрос“.

Според депутата в критиките на Георги Първанов към БСП „има определена доза обективно наблюдение“, че партията значително е стеснила кръга от хора от гражданското общество около себе си.

Според Георги Пирински това е сериозен проблем и предизвикателство към столетницата. Въпреки критиките на Георги Първанов обаче депутатът смята, че с такъв подход няма как и валидната критика да бъде градивна.

Протест срещу нехайството на държавата спрямо децата с редки и тежки заболявания ще се проведе днес пред сградата на Министерството на здравеопазването в столицата.

#Георги Пирински #БСП #Коалиция за България #Сергей Станишев #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »