Обвинен от САЩ за наркотрафик стана министър във Венецуела

Обвинен от САЩ за наркотрафик стана министър във Венецуела
Президентът на Венецуела Николас Мадуро
A A+ A++ A

Новият министър на вътрешните работи на Венецуела е генерал-майор Нестор Реверол, когото американските съдебни власти обвиниха, че е замесен в наркотрафик.

Решението за назначаването на Реверол беше взето от президента Николас Мадуро, който го обяви в редовното си телевизионно участие.

„Обявявам назначението на генерал-майор Нестор Реверол за министър на вътрешните работи, правосъдието и мира, защото той работеше за укрепване на сигурността в страна по 24 часа без почивка”, каза Мадуро и отхвърли обвиненията на САЩ към новия министър, опонирайки, че всъщност генералът е постигнал големи успехи в борбата с наркотрафика.

„В миналото Реверол счупи рекорда като арестува международни контрабандисти на наркотици”, посочи Мадуро и каза, че точно затова американската агенция за борба с наркотиците ДЕА и цялата наркомафия в САЩ са срещу него.

Мадуро изрази „солидарност с Реверол и семейството му във връзка с нападките, на които ги е подложил американският империализъм”.

В неделя съд в Ню Йорк повдигна срещу Реверол обвинения за причастност към наркотрафик. Според американската прокуратура, в периода 2008-2010 година генералът е получавал подкупи от наркотрафиканти за подкрепата при прехвърляне на кокаин в САЩ.

„Наркомафията е именно в САЩ”, заяви Мадуро и подчерта, че генерал Реверол ще се бори не само с търговците на наркотици, но и с бандите „парамилитарес” – незаконни военизирани групи. / БГНЕС

#Венецуела #Николас Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"