Лудогорец елиминира Цървена Звезда

Лудогорец елиминира Цървена Звезда
A A+ A++ A

Отборът на Лудогорец се класира за плейофите за Шампионска лига, след като победи Цървена Звезда с 4:2 след продължения в Белград и с общ резултат 6:4.продължава напред.

Двата тима направиха зрелищно равенство 2:2 в Разград преди седмица, а и в този мач предложиха страхотно шоу пред препълнените трибуни на „Мала Маракана“ в сръбската столица.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 17-та минута след силен изстрел от далечно разстояние на Мичел Доналд, но „орлите“ отговориха добре и още до почивката постигнаха пълен обрат след попадения на Джонатан Кафу и Вандерсон.

Минута преди почивката централният защитник на разградчани Игор Пластун бе изгонен за втори жълт картон, но численото равенство бе възстановено почти веднага, след като Канга удари без топка Светослав Дяков и получи директен червен картон.

След почивката играчите на Звезда натиснаха в търсене на изравнителен гол и го постигнаха в 62-та минута, когато Луис Ибанес реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Паломино срещу Уго Виейра. До края на редовното време не паднаха повече голове и мачът влезе в продължения.

В първото продължение българският тим успя да нанесе своя удар само в рамките на 5 минути, като Вандерсон оформи своя хеттрик с попадения в 92-та и 97-та минута, с което на практика реши изхода от двубоя.

До края на срещата домакините нямаха сили да отговорят и в крайна сметка Лудогорец продължава напред и вече е само на една крачка от груповата фаза на Шампионска лига, като предстои да научи своя съперник в плейофа този петък. /БГНЕС

 

#Шампионска лига #Лудогорец #Цървена звезда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"