Ремонт на входа на Зоологическата градина в София

Ремонт на входа на Зоологическата градина в София
A A+ A++ A

Столичната община “Лозенец” ще изшърши ремонт за над четвърт милион лева на входа на Зоологическата градина. Това става ясно от обявена обществена поръчка.

Ремонтът е част от кампания на Софийското кметство за ремонт на Общинско предприятие “Зоологическа градина – София”, като включва обновяване на централния вход на Зоопарка, който е с обща площ от 2570 кв. метра.

“Настилката е от бетонови плочи и паваж с множество повреди и локални деформации. Съществуващите бордюри са деформирани, без ясно изразена геометрия на бордюрните линии. Кореновата система на дърветата е деформирала настилката и е разрушила стените на ограждащите ги кашпи”.

Така от община “Лозенец” мотивират отпускането на 264 000 лв., с ДДС, за обновяване на паважа, реновиране на отводнителната система и изграждането на нов площад. В ремонта се включва доставка и монтаж на 30 бр. градински пейки, 15 бр. кошчета за отпадъци – бетонови с метална вложка, 30 бр. кашпи за цветя, 12 бр. перголи.

В площадковото пространство осветлението се подменя, като се предвижда изграждане на 30 бр. градински лампи с доставка, окабеляване и монтаж, става ясно още от документацията за обществената поръчка. /БГНЕС

 

#зоологическа градина #зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"