България с четири отбора на европейските отборни купи по тенис

България с четири отбора на европейските отборни купи по тенис
A A+ A++ A

За първи път в историята на родния тенис България ще има четири отбора на финалите на Европейски отборни летни купи. Днес започват надпреварите при момичета и момчета до 16 г., а на 3-и август стартират и тези за 12-годишните.

Момчетата в състав Леонид Шейнгезихт (ТК „Левски”, София), Адриан Андреев (ТК „Левски”, София) и Йоан Георгиев (ТК „Стоянстрой” Пловдив) с капитан Пресиян Коев са в Льо Туке (Франция), където ще се борят с тимовете на Австрия, Чехия, настоящия шампион Германия, Полша, Румъния, Русия и Швейцария.

Първата среща на българските тенисисти ще бъде срещу Чехия. Отборът ни за момичета до 16 г. в състав Розалина Юсева (ТК „Дема”, София), Гергана Топалова (ТК "Малееви") и Цвети Йотова (ТК „Стоянстрой” Пловдив) с капитан Валентин Димов са в Будапеща (Унгария). До последната фаза на престижната надпревара достигнаха още тимовете на защитаващия титлата си Чехия, Беларус, Великобритания, Полша, Румъния, Русия и Украйна.

Отборът на България за момичета до 12 г., воден от Крум Крумов и в състав Стела Пеева (ТК "Авеню", Бургас), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) и Денислава Глушкова (ТК "Дема", София), си осигури участие в надпреварата от 4-и до 7-и август в Аячо, Франция. Пеева, Димитрова и Глушкова са част от проекта на БФТ „3Т - Тенис Тийм Талант“, който стартира тази година. Титлата е вакантна, тъй като Украйна не достигна до Топ 8 на надпреварата. За нея ще се борим с отборите на Хърватия, Чехия, Великобритания, Полша и Румъния.

Тимът на България за момчета до 12 г. - Динко Динев (ТК "Черноморец", Бургас), Драгомир Драганов (ТК "15:40", София), Янаки Милев ( (ТК "Локо 98", Пловдив) с капитан Йордан Кънев, се класира на финалите на Европейската лятна купа от 4-и до 7-и август в Академията на Патрик Муратоглу в Ница (Франция). Отборът на Дания спечели последното издание на надпреварата, но сега не достигна до финалите. Там, освен българите са още тимовете на Белгия, Хърватия, Чехия, Италия и Румъния. /БГНЕС

#тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"