„Лукойл“: Танов ни напада, за да оправи имиджа си

„Лукойл“: Танов ни напада, за да оправи имиджа си
Във вторник съдът даде ход на делото срещу митничар номер едно, по което той отговаря за издаване на класифицирана информация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От „Лукойл“ изразиха възмущението си от твърденията на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, че интерес на компанията стои зад воденото срещу него дело.

В съобщение до медиите от „Лукойл“ заявяват, че „това е поредният опит на директора на Агенция „Митници“ да оправя личния си имидж чрез нападки към компанията с най-голям принос в постъпленията от акцизи в хазната и да търси по този начин оправдание за собствените си необмислени публични изяви“.

От петролната компания са категорични, че обвиненията на Танов срещу тях и срещу прокуратурата са „напълно неоснователни, а и недопустими за една правова европейска държава“.

„Уверени сме, че Ваньо Танов ще бъде оправдан, ако не е нарушил закона, и осъден, ако го е нарушил“, допълват от „Лукойл“.

Във вторник съдът даде ход на делото срещу митничар номер едно, по което той отговаря за издаване на класифицирана информация.

Това е станало в телевизионно интервю на 1 септември миналата година, по време на което Танов обявил количеството военновременни запаси от гориво, държано в „Лукойл“.

Следващото заседание ще е на 5 юли, посочва Дарик радио.

#съд #Ваньо Танов #агенция „Митници“ #Лукойл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"