Фандъкова: Превърнахме София в строителна площадка

Фандъкова: Превърнахме София в строителна площадка
Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на представянето на въведената дигитализация на рентгеновия процес в Първа МБАЛ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че София отново се е превърнала в строителна площадка.

„Задръстванията в столицата са доста сериозни и проблемът е, че отново превърнахме София в строителна площадка“, призна градоначалникът и уточни, че се работи много по инфраструктурата, като се ремонтират 3 булеварда и се изгражда надлез в жк „Надежда“.

Задръстванията, особено по време на дъжд, са доста сериозни, зелената вълна невинаги решава проблема, каза още Фандъкова, която посети отделението по Образна диагностика в Първа многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), предаде агенция „Фокус“.

По думите й задръстванията в София се образуват главно заради строежа на метрото и изграждането на няколко кръстовища на две нива.

Столицата ще има общо пет кръстовища на две нива, до юни ще бъде завършено първото – естакадата в жк „Младост“. Едновременно с това се изграждат още две кръстовища – на телевизионната кула и кръстовището на бул. „Иван Ев. Гешов“ и ул. „Георги Софийски“.

До края на годината трябва да стартира строежът и на другите две, а именно при Семинарията и на бул. „България“ и бул. „Гешов“.

Проблемите с трафика ще продължат до края на годината. В идеалния център предстои реконструкция на бул. „Мария Луиза“ от надлез „Надежда“ до Лъвов мост, която ще започне до месец. Все още се избира изпълнител на обекта, а офертите са между 2 и 3 млн. лв.

От юли до края на октомври трудно ще се минава и по бул. „Бъкстон“, тъй като тогава и там ще се извършва реконструкция. Гражданите протестират заради силното замърсяване на въздуха от пуснатото движение по разкопания булевард.

В ремонт ще е до края на юли надлез „Надежда“, който е един от най-натоварените пътни възли в града. Съоръжението не е поправяно от около 50 години.

Чисто нови улици ще бъдат изградени в „Овча купел“, Панчарево, Банкя, в кв. „Малинова долина“ и кв. Михайлово. Планираната инвестиция за там е около 3 млн. лв.

И тази година общината ще работи по пробива на бул. „Царица Йоана“. Затрудения през август с трафика ще има по бул. „Ботевградско шосе“. Там ще се оправят мостове.

Строежът на метрото също затруднява движението в София. В края на април беше пуснат последният готов участък от софийското метро „Младост 1“ – „Младост 3“ – бул. „Цариградско шосе“.

Участъкът, който включва 2 метростанции, е част от трасето „Младост“ – „Дружба“ - Летище София. Строежът на метрото до аерогарата се очаква да продължи до 2014 година.

#Йорданка Фандъкова #София #кмет #задръствания #Надежда #Младост #Лъвов мост #летище София #метро #Дружба #Малинова долина #Овча купел #Панчарево #Михайлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »