Върнаха Радо Стойчев начело на националния волейболен тим

Върнаха Радо Стойчев начело на националния волейболен тим
Освен Стойчев босовете на БФВ взеха решение да върнат и целия му щаб. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) върна уволнения Радостин Стойчев за селекционер на националния тим.

Освен специалиста босовете на централата взеха решение да върнат и целия му щаб, предаде Дарик радио.

Всичко това се случва след провелата се тази сутрин среща между министър-председателя Бойко Борисов, треньора на „трикольорите“ и част от волейболистите.

След нея стана ясно, че премиерът е дал препоръки специалистът да бъде назначен на поста отново, поне до Олимпиадата в Лондон.

При гласуването един от членовете на съвета е бил против, трима са се въздържали, а останалите са гласували позитивно за връщането на Стойчев.

„Потвърждава оценката си за слабото представяне на националите ни в последните две години. Потвърждава, че федерацията е създала всички необходими условия на тима. Преценявайки ситуацията, с евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков, и общественото внимание, приемайки съветите лично от премиера Бойко Борисов и Свилен Нейков, УС реши Радостин Стойчев и целият му щаб да бъдат върнати в отбора в името на олимпиийската квота. Предвид големия обществен интерес и в името на българския волейбол, щабът се запазва“, реши УС на БФВ на извънредното си заседание.

Оторизираният от членовете на Управителния съвет Любо Ганев да говори пред медиите каза още:

„Не сме говорили с Радо Стойчев, дано не каже „Не“. Това наше решение е повече от извинение към Радо, в името на България и Олимпиадата. Конфликт между треньора и федерацията не е имало никога, начинът на комуникация не бе какъвто трябва. Всички искаме България да отиде на Олимпийски игри в Лондон. Ние мислим за волейбола, затова взехме това наше решение. Темата за оставки в УС не е обсъждана месец преди Общото събрание. Със или без подкрепата на Бойко Борисов, нашето решение пак щеше да е същото“.

„УС гласува отново пълно доверие на Радо Стойчев. Това решение е вече факт. По време на заседанието имаше подхвърляния, че Радо Стойчев може да откаже, но ние решихме да го върнем, ако трябва, пак ще говорим с него. Ще бъда огорчен, както бях в събота вечерта, ако Стойчев откаже. Той сигурно също е огорчен, дано нямаме нова сбирка на УС. Не мога да коментирам дали са подсигурени парите, с които купуваме новата квалификация. Момчетата трябва да излязат да играят, те го могат“, добави още Любо Ганев.

#България #министър на физическото възпитание и спорта #Свилен Нейков #Андрей Жеков #Матей Казийски #олимпийските игри #Лондон #Любо Ганев #премиер #Бойко Борисов #БФВ #Българската федерация по волейбол #селекционер #треньор #волейбол #Радостин Стойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници