Хиляди суперлукс автомобили ръмжат по пътищата на България

Хиляди суперлукс автомобили ръмжат по пътищата на България
Снимка: ЕПА / бТВ
A A+ A++ A

Хиляди суперлуксозни за българските стандарти автомобили се движат по пътищата на страната ни. Справка на онлайн изданието „Дневник” в регистрите на КАТ показва, че у нас има и много бутикови бройки от скъпите автомобили.

Регистрирани са 53 ролс ройса, 83 ферарита, 74 автомобила „Ламборгини”.  И още - 169 бентлита, като 33 от тях са на 4 години, както и електромобили "Тесла", каквито притежават 31 българи.

Най-масовата марка сред богатите българи е „Порше” – 2 785 са регистрираните у нас. По над 2 000 има от марките „Мини”, „Лексус” до „Ягуар”.

Справка в сайт за продажба на използвани автомобили показва, че у нас има сериозен интерес, а и пазар за тези автомобили.

3,2 милиона са регистрираните леки коли в България, което е с 200 000 повече в сравнение с 2014 година. Автопаркът у нас обаче с сравнително стар. Над 40 процента от автомобилите са над 13 и повече години.

През последните 8 месеца данъчните са проверили 1800 собственици на луксозни коли. Само в 10% от случаите са открити нередности. „От последно приключилите 30-ина ревизии на физически лица беше открит и внесен в държавния бюджет неплатен данък в размер на около 1,1 млн лв.”, посочи говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Хванатите си плащат тихомълком данъците и вече не лъжат, че парите им са от гърне жълтици в двора или сватбен подарък от приятели.

#луксозни автомобили #данъци #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"