Борисов иска Радо Стойчев за треньор на националния отбор по волейбол

Борисов иска Радо Стойчев за треньор на националния отбор по волейбол
На срещата между Борисов и Стойчев дойдоха още министърът на спорта Свилен Нейков, звездата на тима Матей Казийски, съотборниците му Андрей Жеков и Теодор Салпаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов иска уволненият старши треньор на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев да бъде върнат начело на националите, стана ясно след среща между двамата в сряда.

На срещата, състояла се в Министерския съвет, дойдоха още министърът на спорта Свилен Нейков, звездата на тима Матей Казийски, съотборниците му Андрей Жеков и Теодор Салпаров, както и целият щаб на Стойчев, предаде в. „Стандарт“.

След срещата Нейков обяви, че желанието на премиера е Радо Стойчев да се завърне на поста.

Най-успешният клубен треньор в световния волейбол през последните години обаче бе категоричен, че това няма как да стане при сегашното ръководство на федерацията.

„Едно мога да кажа със сигурност – ситуацията в българския национален отбор по волейбол в момента е просто нетърпима! Не е нормално да се работи в такива условия и обстановка. Не очаквайте сега след срещата ми с премиера нещата да се оправят като с магическа пръчка. Няма такова нещо. Уникални последици от виждането ни едва ли ще има. Предпочитам България да отиде на Олимпийски игри, отколкото отново да съм треньор на състава. Нека всички можещи да играят. Надявам се да няма негативи за самите момчета. Ще има среща с ръководството на федерацията, но не знам какво точно може да последва от нея, тъй като каквото имахме да си казваме, си го казахме още онзи ден“, заяви Стойчев.

Матей Казийски пък се закани, че повече няма да облече националната фланелка, ако Стойчев не бъде върнат.

В сряда предстои заседание на Управителния съвет на централата, на което ще бъде обсъждано кой да води отбора на предстоящите Световна лига и олимпийска квалификация.

Във вторник италианецът Силвано Пранди изненадващо отхвърли поканата отново да стане треньор на националите.

Президентът на федерацията Данчо Лазаров и членът на УС Любо Ганев са твърди в решението си Стойчев да бъде отстранен.

Огромен брой фенове пък се организираха в интернет и настояват за оставки на цялото ръководство.

#Бойко Борисов #премиер на България #Радостин Стойчев #Стойчев #треньор #националния отбор по волейбол #Матей Казийски #Свилен Нейков #министър на спорта #Данчо Лазаров #Любо Ганев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"