Казийски: Ако не се върне старият щаб, най-вероятно няма да продължа

Казийски: Ако не се върне старият щаб, най-вероятно няма да продължа
Казийски заяви, че отборът е „работил правилно“ с Радостин Стойчев и че вероятно ще напусне тима, ако Стойчев бъде отстранен.Снимка: sportal.bg
A A+ A++ A

Звездата на националния отбор на България Матей Казийски заяви, че отборът е „работил правилно“ с Радостин Стойчев и че вероятно ще напусне тима, ако Стойчев бъде отстранен.

„Ако не се върне старият щаб, най-вероятно няма да продължа с националния отбор!“, заяви Казийски, цитиран от sportal.bg.

Това стана веднага след срещата на Радостин Стойчев, Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров с министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Министерски съвет в сряда, 16 май.

„В момента не е темата дали трябва да се смени президентът на БФ по волейбол или не, а да се събере отборът. Имах такава идея да напусна отбора и други момчета също го искат. При всички положения всеки решава за себе си. Не сме дошли да поставяме ултиматуми. Много сме огорчени от целия този цирк. Една постановка за пред хората. Решение бе взето много по-рано, преди това да се случи. С лични мотиви, с неща, които малко касаят отбора. Впоследствие бе изигран този театър. Не мога да си обясня решението на федерацията...“, обясни Матей Казийски пред медиите.

„Трудно е да обърнеш гръб на България и на феновете, и на отбора, за който си играл и искаш да играеш още много. Ако успеем целият отбор да се съберем, ще е добре. Но ще е трудно. Надявам се всичко да е наред. Не съм казвал с Радо или без Радо! За мен е важно отборът да работи правилно, по система. Така работеше Радо Стойчев. В момента чакаме решението на федерацията“, допълни Казийски.

„Със Силвано Пранди се засякохме съвсем за малко. Хората, които ни подкрепят в България, са страшно много. Може би затова Пранди реши да откаже поста“, каза още той.

„Капката, която преля търпението ми, бе това, което се разигра на финалния мач. Страшно бързо организиране на заседание на Управителния съвет. Пранди седеше в публиката. Разговорът, който имахме с федерацията, също. От незачитането на мнението на отбора. Имаше няколко момчета, с които се събрахме и разговаряхме с федерацията. Ние им казахме, какво сме решили, но те решиха да направят каквото те са си решили... Всички сме в тежка ситуация. Владо не беше с нас, май беше в Италия по това време... Ако не се върне старият щаб, най-вероятно аз няма да продължа! За другите не мога да кажа. Всеки си решава сам за себе си“, завърши Казийски.

#Матей Казийски #Радостин Стойчев #Силвано Пранди #волейбол #национален отбор #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници