България няма да оттегля предсрочно войниците си от Афганистан

България няма да оттегля предсрочно войниците си от Афганистан
Депутатите отхвърлиха предложение от партия „Атака“ за предсрочно изтегляне на българската мисия от Афганистан. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложение от партия „Атака“ за предсрочно изтегляне на българската мисия от Афганистан.

При обсъждането на седмичния дневен ред депутатът от „Атака“ Венцислав Лаков предложи да влезе като точка дебат за съдбата на мисията ни в Афганистан с мотивите, че и новият президент на Франция категорично се обявява за незабавно изтегляне от Афганистан, предаде БНР.

„Нещата се променят. Ситуацията в Афганистан се влошава. Станахме свидетели на самоубийствена атака срещу български войници там. Партия „Атака“ призовава още веднъж да се преосмисли позицията на парламента, независимо от приетата стратегия за изтегляне от Афганистан, това да стане по-бързо, да се освободи ресурс за развитие на българската армия на българска територия“, каза Лаков.

Искането подкрепиха едва 7 народни представители. 27 гласуваха „въздържал се“, а 73 - „против“.

Парламентът отхвърли и друго предложение на „Атака“ – това за избиране на нови членове на Комисията за защита от дискриминация.

Депутатите прекратиха предсрочно пълномощията на депутата от ГЕРБ Николай Нанков по негово желание.

Работата в парламента продължава с второто четене на законопроекта за статистиката на вътрешнообщностната търговия със стоки.

#Венцислав Лаков #„Атака“ #войници #мисия #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай