Бежанец уби жена с мачете в Германия

Бежанец уби жена с мачете в Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

21-годишен сирийски бежанец, кандидат за убежище в Германия, уби жена с мачете и рани двама души в южния германски градРойтлинген, след което бе арестуван, предаде Франс прес, като цитира местната полиция.

Нападението е извършено около 16:30 ч. местно време, близо до автогарата на Ройтлинген - град в провинция Баден-Вюртемберг с около 100 000 жители, недалеч от Щутгарт. Спор избухнал между мъжа и жената, която той убил с мачете, а после ранил мъж и жена, се казва в полицейско комюнике.

Младият мъж, който е познат на полицията, бил арестуван минути след убийството.

Няма данни, сочещи, че нападението е било терористична атака, предаде Франс прес, като цитира полицията.

Той е ранявал и други хора, но говорител на полицията каза, че не разполага с информация кога е влязъл в Германия, нито кога е извършил предишните нападения, посочва Ройтерс.

"Съдейки по известните елементи, извършителят е действал сам и най-вероятно няма опасност за населението на Ройтлинген и околностите", гласи съобщението на полицията.

Нападението бе извършено в момент на изострено напрежение в Германия, където в петък вечерта младеж застреля девет души в Мюнхен, преди да се самоубие, а преди седмица мъж рани петима души с брадва във влак, отбелязва Асошиейтед прес.

#Германия #мачете #бежанец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници