Ердоган: Европа има предразсъдъци спрямо Турция и не изпълнява обещанията си

Ердоган: Европа има предразсъдъци спрямо Турция и не изпълнява обещанията си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган отговори на критиките на европейските държави за репресиите след неуспешния опит за държавен преврат, заявявайки, че те хранят предразсъдъци по отношение на Турция.

В интервю за ТВ канала Франс 24 той заяви: "По отношение на Турция те (европейските страни) имат предразсъдъци. Вече 53 г. Европа ни кара да чакаме пред вратата, добави той. Европейският съюз вече предупреди Анкара, че възстановяването на смъртната присъда, за което Ердоган отвори дума веднага след метежа, ще сложи край на надеждите й да влезе в европейския блок.

Ако моят народ, моята страна непрекъснато настояват за смъртната присъда, ако представителите на моя народ в парламента кажат да – аз трябва да уважа тяхното искане, отговори на предупреждението турският президент и добави: В демокрациите суверенитетът принадлежи на народа. Никоя друга страна не е страдала толкова по време на преговорите за членство в Европейския съюз дори и по въпроса за премахването на визите за турските граждани," посочи той.

Според Ердоган неговата страна е в по-добра позиция от повечето страни вече приети в ЕС. В кризата с мигрантите ние послужихме като щит за Европа. Те (европейците) дадоха обещания и не ги спазиха, добави Ердоган.


#Реджеп Ердоган #Европа #репресии #преврат #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници