Борисов: Не искам да съм лош пророк, но напрежението в Европа расте

Борисов: Не искам да съм лош пророк, но напрежението в Европа расте
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Международното положение - кризата в Турция и тероризмът в Европа, са спомогнали за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния секрета на МВР комисар Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие", каза премиерът след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контролът по границата, но техниката, с която разполага армията, ни е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира.

"Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", каза министър-председателят.

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен.

„За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в европейските държави растат. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир", каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната Николай Ненчев в момента ситуацията по границата е относително спокойна.

#Бойко Борисов #Турция #напрежение #Европа #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »