Полша e категорична: Отказва да приема бежанци и мигранти от Близкия изток и Северна Африка

Полша e категорична: Отказва да приема бежанци и мигранти от Близкия изток и Северна Африка
Мариуш Блашчак( вдясно) с унгарския му колега Шандор Пинтер по време на срещана с колегите от Вишеградската четворка (плюс Чехия и Словакия) / БГНЕС
A A+ A++ A

Полският министър на вътрешните работи Мариуш Блашчак заявил, че страната няма да приема бежанци и мигранти от Близкия изток и Северна Африка заради високия риск от тях.

Според него последните събития в Европа са „наука“ за Полша. Трагедията в Ница и наличието на толкова много бежанци от въпросите два региона за резултати от политиката на „мулти-култи“, провеждана от Запада, смята Блашчак.

Полша няма да приеме бежански квоти, защото това ще стане „механизъм, който ще породи още мигрантски вълни и ще повиши заплахите“, заяви министърът пред Полското радио. Той разказа за опита на полските граничари, „които неведнаж са се сблъсквали с подправени документи“. Въз основа на тези факти взех решение да не приемаме тези хора, защото рискът е твърде висок. За нас науката след това (атентата в Ница - ред.) е да не се съгласяваме на приемането на бежанци от Близкия изток и Северна Африка“, отбеляза министърът.

“Факт е, че политиката на „мулти-култи”, а също политкоректността донесоха трагични плодове“, посочи още той. „Фактите са такива, че във Франция има огромна група мюсюлмани и част от тях е агресивно настроена към културата на страната, в която са пристигнали те или техните бащи и деди“, добави Блашчак. Според него предприеманите от френските власти действия "не са адекватни на заплахите".

#Полша #Блашчак #мигранти #риск #бежански квоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници