ГЕРБ питат Ненчев остава ли лоялен на правителството, той отговаря: „Добре”

ГЕРБ питат Ненчев остава ли лоялен на правителството, той отговаря: „Добре”
Николай Ненчев / БГНЕС
A A+ A++ A

Възмутени от изказвания на Радан Кънев депутати от ГЕРБ привикаха министъра на отбраната Николай Ненчев на крака в парламента, за да обясни дали и той споделя тезата на лидера на ДСБ.

Пред журналисти Валентин Радев, зам.-председател на Комисията по отбрана заяви, че поводът за срещата са използваните думи през последните дни. „Възмутиха се колегите, особено тези, които работим пряко с министъра на отбраната. Най-силно ни засегна това, че за гарант за евроатлантическата ориентация на България са двама министри - на отбраната и външните работи. Не правителството и всички ние, които гласуваме и мнозинството в парламента”, заяви Радев.

Той обясни, че ГЕРБ искали да попитат Ненчев дали той споделя тези неща. „Това така ли е, гарантът за евроатлантическата ориентация кой е всъщност – не е ли мнозинството и ПГ на ГЕРБ заедно с партньорите от РБ, когато са ни помагали. Министърът започна с благодарности към групата ни, след като разбра какъв е поводът”, добави Радев.

Радев допълни, че самият Ненчев казал пред депутатите на ГЕРБ: „аз съм вашият министър, ако получавам вашата подкрепа”. „Няма да каним Радан Кънев, Ненчев е министър в правителството ни и ние затова го викаме и го питаме - оставали лоялен на правителството. Той отговори „добре””, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Военният министър Николай Ненчев обясни, че с ПГ на ГЕРБ са коментирали общите си действия. „В интерес на истината постигнахме изключително много в сферата на отбраната. Приехме програма за развитие на отбранителните способности, план за развитие на отбранителните способности, проектите за модернизация на армията. Използвах за пореден път случая да благодаря на ПГ на ГЕРБ за подкрепата, която съм получавал в цялост. Благодарих за всичко онова, което правим за България да бъде ясен предвидим и последователен член на НАТО”, сподели Ненчев.

Той заяви, че няма разминавания с премиера и днес за пореден път заявил, че винаги имал много добра комуникация с Борисов. „Всичко, което съм поискал в сферата на отбраната”, увери Ненчев.

Министърът на отбраната посочи, че не твърди, че само той и външният министър са гарантите за евроатлантическата ориентация. „Гаранти за евроатлантическата ориентация са Министерски съвет и мнозинството в НС”, посочи Николай Ненчев.

„С министър-председателя не сме имали никакви разногласия по отношение на политиките, които води правителството и в частност Министерство на отбраната”, убеден е военният министър.

Ненчев проведе и среща с лидера на ДСБ Радан Кънев.



#Ненчев #реформаторски блок #ДСБ #Радан Кънев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »