Силвано Пранди отказа да води националите по волейбол

Силвано Пранди отказа да води националите по волейбол
Силвано Пранди отклони поканата на федерацията във вторник, заявявайки, че „липсват минимални условия за взаимодействие и единомислие". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Силвано Пранди отказа да стане за втори път селекционер на националния отбор по волейбол на България.

Италианският специалист бе поканен от Българската федерация, след като ръководството на родния волейбол реши да уволни Радостин Стойчев след загубата от Германия на Олимпийската квалификация в София.

От централата обявиха, че Силвано Пранди ще води националния отбор на последната световна квалификация, която ще се проведе през юни отново в София и ще бъде с участието на България, Франция, Египет и Пакистан.

Във вторник обаче специалистът отклони поканата, заявявайки, че „липсват минимални условия за взаимодействие и единомислие", предаде БГНЕС.

По този начин вационалният отбор по волейбол остава без треньор по-малко от месец преди последния шанс за класиране на Олимпиадата в Лондон.

В същото време през последните няколко дни недоволни фенове взривиха социалните мрежи, като засвидетелстваха подкрепа към уволнения треньор Радостин Стойчев и несъгласие с решението на федерацията.

Близо 4 500 са участниците в групата, която се обяви „Против уволнението на Радо Стойчев", като във Фейсбук има няколко групи със стотици участници, които също застават зад освободения селекционер.

Близо 1700 за два дни са се присъединили към групата „Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!".

В интернет има и „подписка за искане оставката на инж. Данчо Лазаров от поста президент на БФВ, както и оставките на всички членове на УС на БФВ".

„Време е истински да изразим обидата и разочарованието си от ръководството на БФВ! Време е истински да подкрепим Радо Стойчев и българския национален отбор!," призовават основателите.

Те целят да се съберат 12 500 подписа, колкото хора събира „Арена Армеец", които да бъдат внесени в Министерството на Физическото Възпитание и Спорта до петък. Подписи ще се събират в подлеза на хотел Плиска в четвъртък от 18:00 до 20:00.

#волейбол #Силвано Пранди #Радостин Стойчев #Българска федерация по волейбол #БФВ #Данчо Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »