Правителството издава алманах за "постигнатите резултати" от еврофондовете на стойност 70 000 лева

Правителството издава алманах за "постигнатите резултати" от еврофондовете на стойност 70 000 лева
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Правителството обяви обществена поръчка за изработка на луксозно издание, в което да бъдат представени “видимите резултати” от стария програмен период на усвояване на еврофондовете 2007-2013 и проектите през настоящия 2014-2020 г. Стойността на поръчката е 70 000 лв., без ДДС, а кандидати имат срок едва до 21 юли 2016 г., за да подадат оферти, предаде репортер на БГНЕС.

От документацията не става ясно защо трябва да се изготвя подобен алманах, чиято цел е сходна с предизборния слоган на ГЕРБ от миналогодишните местни избори. Официално старият програмен период приключи още в края на 2015 г., а новият стартира преди две години. А и всяка от програмите многократно е демонстрирала реализираните проекти, а по новите все още няма реализиран напредък, за да има какво да се демонстрира.

Предвижда се изданието, което трябва да изобилства от снимков материал, да се отпечата в 4500 копия, 4000 на български език и 500 на английски език. Финансирането е по Оперативна програма “Добро управление”.

Луксозният алманах ще носи заглавието “Европейските фондове в България: Какво постигнахме заедно”. Съдържанието ще е разпределено в увод и още пет глави. Първата тема ще е за Приобщаващ растеж, която ще “показва” основно постиженията от Програмата за развитие на човешките ресурси. Втората тема ще е за Интелигентен растеж, тя ще популяризира постиженията в Програма Конкурентноспособност. Третата тема е любимата на управляващите – Устойчив растеж, тя ще покаже реализираните инфраструктурни проекти, финансирани по Програмите “Околна среда”, “Регионално развитие”, “Транспорт”, както и по Развитие на селските райони. Четвърта и пета теми са посветени на приоритетите на Програма “Добро управление” и Комуникационната стратегия на еврофондовете. Изпълнителят трябва да създаде добър текст, който да въздейства положително на читателя, да предава вярно и точно заложената идея и преди всичко ще постигне целта на изданието, пише още в документацията на поръчката.

След редакция и превод на информацията на английски език, изданието трябва да получи и “нестандартен” дизайн, става ясно от заданието. То трябва да е с твърда корица, лепено и шито и да е с размери 23,5 см. на 23 см. , а хартията да е 115 гр. Двустранно хромирана – мат. Алманахът на “видимите резултати” от еврофондовете трябва да е до 150 страници. Наред с хартиения носител, изпълнителят на поръчката трябва да достави и 4500 луксозно опаковани диска със съдържанието, но в дигитален формат. Срокът за изработването на всичко е 35 дни след подписването на договор, т.е. най-късно в средата на месец септември, когато се очаква и официалния старт на кампанията за предстоящите президентски избори.

#еврофондове #алманах #ЕС #ГЕРБ #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »